Sound fades out

Posts: 8
Joined: Sat Oct 02, 2010 4:33 am

Sound fades out

Postby OmniCognate » Sat Oct 02, 2010 6:34 am

I have version 1.3 and when I record a loop and play it back the sound keeps fading out like a badly tuned radio. If I then add another loop on top it gets even worse. I recorded about 5 minutes worth and only about 30 seconds will play back. I tried playing it through external speakers in case it was something to do with the ipads speakers not being able to handle the frequency but the issue remained. Otherwise this this an amazing app

Posts: 8
Joined: Sat Oct 02, 2010 4:33 am

Anyone ?

Postby OmniCognate » Fri Oct 08, 2010 12:18 pm

Anyone ?

User avatar
Posts: 1040
Joined: Tue Dec 15, 2009 3:25 am

I think I need to hear an

Postby Jesse » Fri Oct 08, 2010 1:02 pm

I think I need to hear an example of this... I've never seen anything like that. Can you post a short WAV file here (file attachments in the forum should allow it) of the resulting sound?
You can grab the saved loopset from the web interface and post that, or do a session record and pull it off.

Posts: 8
Joined: Sat Oct 02, 2010 4:33 am

I've emailed the file to the

Postby OmniCognate » Fri Oct 08, 2010 6:33 pm

I've emailed the file to the support email address

Posts: 8
Joined: Sat Oct 02, 2010 4:33 am

Any feedback from the file ?

Postby OmniCognate » Tue Oct 12, 2010 2:01 pm

Any feedback from the file ?

User avatar
Posts: 1040
Joined: Tue Dec 15, 2009 3:25 am

Wow, I've definitely never

Postby Jesse » Tue Oct 12, 2010 8:20 pm

Wow, I've definitely never seen that before. What appears to be happening is that periodically the sound starts getting a really huge DC offset and the whole waveform shifts up and clips itself out. Can you describe exactly what you did, which instruments, etc, to get this to happen? What hardware and iOS version? Does it happen all the time whenever you make a loop... how many loops does it take for it to happen? If you turn reverb off does it still happen?

Sorry for the questions, but answers to any and all of them would be very helpful.

Posts: 8
Joined: Sat Oct 02, 2010 4:33 am

Turning reverb off eliminates

Postby OmniCognate » Wed Oct 13, 2010 4:04 pm

Turning reverb off eliminates the problem by about 90%. The sound distorts every now and again but doesn't completely disappear.

The ipad model is MB284LL, version 3.2.2(7B500), purchased in the US if it makes any difference. I can't remember the exact instruments, although one was definitely choir. It was ok with one loop but every additional recording got progressively worse. It completely wigged out at 3 loops.

I've probably missed out some detail.

Posts: 8
Joined: Sat Oct 02, 2010 4:33 am

Any luck?

Postby OmniCognate » Tue Oct 19, 2010 3:32 pm

Any luck?

Posts: 8
Joined: Sat Oct 02, 2010 4:33 am

Hello.....

Postby OmniCognate » Sat Oct 23, 2010 12:07 pm

Hello.....

User avatar
Posts: 1040
Joined: Tue Dec 15, 2009 3:25 am

Sorry, I have not yet been

Postby Jesse » Sat Oct 23, 2010 3:05 pm

Sorry, I have not yet been able to reproduce this one. I will continue to try.

Next

Return to Bug Reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests