V.tilt volume never works

Posts: 3
Joined: Mon Apr 21, 2014 4:05 am

V.tilt volume never works

Postby Koorts » Mon Apr 21, 2014 4:13 am

Dear readers,

The V.tilt volume effect doesn't work with any of the instruments.
I did set the controle to start at -35 dB.
I restarted my iPad with all apps closed.

Wonderful app by the way.

Can anyone help me on THIS issue?

Thanks,

Koorts




User avatar
Posts: 1019
Joined: Tue Dec 15, 2009 3:25 am

Do you have any active MIDI

Postby Jesse » Mon Apr 21, 2014 9:12 am

Do you have any active MIDI input connections? When there are, volume tilt is disabled because the common case is that you are controlling it via midi and your device may be flat on a table affecting the maximum volume. Perhaps this should be an option (I will make it one). So, be sure all MIDI Input connections are off and try it again. Also, what orientation are you using the iPad?

Posts: 3
Joined: Mon Apr 21, 2014 4:05 am

Thanks for giving my post

Postby Koorts » Mon Apr 21, 2014 1:31 pm

Thanks for giving my post attention!

I have none connecties whatsoever (Just started with plating with the app), so no MIDI.

Another app that uses the "position" of the screen (skysurvey) works fine.

I use the iPad flat and then tilt it to 45 degrees. I tried the reverse option too.

I had Some volume effect using x.axis, but non with V.tilt...

Have i to change basic MIDI settings?

Thanks,

Koorts

Posts: 3
Joined: Mon Apr 21, 2014 4:05 am

I think i found my solution I

Postby Koorts » Mon Apr 21, 2014 1:38 pm

I think i found my solution

I use the ipad flat in the position with long Side towards me.
Then i liftend the ipad On the long Side.

When you tilt the short Side... It works!!

Trying out different instruments now!

Thanks!

Return to Technique

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest